Skip to content
Close
Visie

Wil inspireren om bewuster te leven

Visie

Voeden, uitwisselen, bekendmaken, inspireren, vormen, onderzoeken.
Op weg naar een duurzame(re) manier van leven, 
vanuit verbinding met jezelf, de andere, de ‘natuurlijke’ omgeving 
om te komen tot : ontwikkeling, groei en zijn in balans.

  • Vanuit een positief mensbeeld: geloof in het goede van de mens
  • Bewustwording van de noodzaak tot actie voor het klimaat
  • Verbinding met de natuur

Rutger Bregman schreef een hoopgevend boek (De meeste mensen deugen, 2019, De Correspondent Uitgevers ) dat het vertrouwen in de mensheid wil herstellen. Dit nieuwe mensbeeld  kan ons bevrijden van cynisme en apathie en toont ons de weg naar een warmere, begripvollere samenleving.

Het jaar 2020 werd het nieuws gedomineerd door berichten over corona. De wereldwijde coronacrisis en de manier waarop er mee wordt omgegaan toont ons een aantal pijnpunten die we in de aanpak van de klimaatopwarming ook herkennen. Het is blijkbaar heel moeilijk om in actie te komen voor iets wat amper te bevatten is en soms nog ver weg lijkt. Nochtans zijn de dreigende gevolgen van de klimaatcrisis heel nabij; Pieter Boussemaere geeft in zijn boek ‘Tien klimaatacties die werken’ een praktische leidraad tot zinvolle actie.

www.facebook.com/Eerstehulpbijklimaatverwarring

pieterboussemaere.com

“We are all indigenous people to Mother Earth… We are related to all living things.”  Chief Phil Lane Jr.

Er is veel wijsheid te vinden bij de inheemse volkeren over hoe om te gaan met de crisis waarin we ons bevinden, hoe te leven in verbinding. In de documentaire film ‘Down to Earth‘ komen een aantal van deze ‘Earthkeepers’ aan het woord.